Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Valnötsmuffins med tre olika fyllningar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 mellanmuffins
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl strödadlar
  • 1 1/2 dl valnötter
  • cirka 1 1/2 dl solrosolja
  • 3 ägg
  • 1 dl varmt vatten
  • 1/2 dl honung eller sirap
  • 3 x Fyllningar
  • tärnad fetaost
  • hackade plommon
  • rivet skal från apelsin- och citronskal

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt.
  2. Blanda alla torra ingredienser inklusive valnötter och dadlar.
  3. Vispa ihop olja, ägg, vatten och honung. Sikta eller vänd ner mjölblandningen i äggmixen. Dela eventuellt upp smeten och vänd ner smaksättning. Klicka i formar.
  4. Baka i ugn i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler.