Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Valnötskaka med chokladglasyr

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Saftig och god nötkaka med underbart chokladtäcke. Hacka valnötter grovt och garnera kakan.

Här hittar du recept på en glutenfri mjölmix.

Ingredienser

10 bitar

Valnötskaka

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 3 ½ dl hasselnötsmjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl kokossocker
  • 2 dl hackade valnötter smör till formen mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd till formen

Chokladglasyr

  • 100 g mörk choklad, sockerfri
  • ¾ dl vispgrädde
  • 2 msk smör, mjukt
  • 2 msk honung

Till garnering

  • 2 msk grovt hackade valnötter

Så här gör du

  1. Valnötskaka: sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform, cirka 1 ½ liter, med mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd.
  3. Smält smöret och blanda med gräddfilen.
  4. Blanda hasselnötsmjöl, mjölmix och bakpulver.
  5. Vispa upp äggen och kokossockret till en fluffig smet.
  6. Vänd ner de torra ingredienserna och smörblandningen växelvis i äggsmeten. Häll upp smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan vila i 5 minuter, vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna med formen på.
  7. Chokladglasyr: hacka chokladen.
  8. Värm grädde, smör och honung på medelvärme. Dra av från värmen och rör i chokladen, rör tills all choklad smält. Låt svalna ett par minuter. Glasera kakan.
  9. Garnering: strö över valnötter över kakan.