Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Valnötsbröd – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 113 st har redan röstat

Ingredienser

15 stycken
  • 25 g jäst

  • 5 dl kallt vatten

  • 1 msk honung

  • 1 msk olivolja

  • 2 tsk salt
  • 12 dl rågsikt
  • 200 g valnötter

Så här gör du

  1. 
Kväll: Rör ut jästen i kallt vatten.

  2. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt.

  3. Blanda ihop till en deg och kör degen minst 10 minuter i maskin. Arbeta sedan in valnötterna.

  4. Täck bunken med plast och ställ i kylen över natten.

  5. Morgon:
 Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen på rejält mjölat bakbord, och forma försiktigt degen till en längd utan att knåda. Skär längden i 15 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen, sänk värmen till 225 grader och grädda i cirka 20 minuter.

2 kommentarer om "Valnötsbröd – enkelt recept"
  • Juliet2003
    Juliet2003

    När ni skriver ugnstemperaturer menar ni varnlig ugn eller varmluft??????

  • Ernst Åslund
    Ernst Åslund

    Hej. Bullarna blev inte som jag tänkte mig. De jäste inte upp i ugnen som förväntat. Jag följde receptet så precis som jag kunde, men de blev inte bra. Det skulle framgått att jag skulle ha rullat bullarna lätt, innan de lades på plåten. Nu blev de platta istället.