Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Valnötsbrittle

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl socker
  • 1 dl valnötskärnor, hackade
  • Pensla en släpplättpanna, cirka 20 cm i diameter, med oljan.
  • Häll sockret i en annan släpplättstekpanna och låt det börja smälta på medelstark värme. När cirka 1/3 del av sockret smält, rör runt i massan med en sked, tills allt socker smält till ljusbrun karamell, blanda snabbt in nötterna och häll massan i den oljade pannan. Lyft upp kakan, som börjar stelna på en ark med bakplåtspapper och skär i bitar med en stor kökskniv. Eller låt kakan stelna helt och bryt i mindre bitar.

Så här gör du

  1. Pensla en släpplättpanna, cirka 20 cm i diameter, med oljan.
  2. Häll sockret i en annan släpplättstekpanna och låt det börja smälta på medelstark värme. När cirka 1/3 del av sockret smält, rör runt i massan med en sked, tills allt socker smält till ljusbrun karamell, blanda snabbt in nötterna och häll massan i den oljade pannan.
  3. Lyft upp kakan, som börjar stelna på en ark med bakplåtspapper och skär i bitar med en stor kökskniv. Eller låt kakan stelna helt och bryt i mindre bitar.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.