Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Valnötsbaguetter


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

3 stycken
  • 
25 g jäst

  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 
2 msk kallpressad rapsolja
  • 
10 dl vetemjöl special
  • 
2 1/2 dl rågmjöl

  • 1 msk havssalt
  • 
75 g valnötskärnor

Så här gör du

  1. 
1. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och rör tills jästen löser sig. Tillsätt rapsolja och mjöl.

  2. Arbeta degen i 10-15 minuter i maskin, eller ännu längre för hand. Tillsätt salt och valnötter och arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i minst 2 timmar.

  3. Sätt ugnen på 250 grader, placera en plåt eller en baksten mitt i ugnen och en oöm ugnsform eller bakplåt längst ner.

  4. Häll ut degen på bakbordet och dela den i tre delar. Forma varje del till en baguette och vrid den försiktigt ett halvt varv om sig själv. Lyft försiktigt över baguetterna till ett bakplåtspapper, låt jäsa i 30 minuter.

  5. Ta ut plåten som är i ugnen och lägg försiktigt över längderna på den, eller lägg in baguetterna på bakstenen. Slå en kopp vatten på den undre plåten. Grädda i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.