Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Valnöt och russinbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Stort, 2 små
  • 5 dl kallt vatten
  • 10 g färsk jäst
  • 1 msk malen pomerans
  • 2 tsk Malen anis
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1,5 dl russin
  • 1 dl rapsolja
  • 100 g Grovhackade valnötter
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Blanda samman vatten med jäst så att det löses upp. Häll ner kryddor, honung och olja. Häll i rågmjöl och fortsätt knåda när du häller i vetemjölet lite i taget. När degen knådats ordentligt, cirka 10 minuter pudrar du över mjöl och sätter över lite plastfolie över. Låt degen jäsa över natt i rumstemperatur eller cirka 6-8 timmar. När degen jäst klart, knåda den på ordentligt mjölat bord. Forma till valfri form och lägg den på bakplåtspapper/plåt och jäs cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. När brödet jäst klart, snitta ett mönster och grädda i mitten av ugnen cirka 30-35 minuter. Låt brödet svalna innan du skär och njuter av gott bröd!