Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vakna upp – bar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

God mättande bar till frukost

Ingredienser

12 bitar
  • 0,5 dl ekologiska hela mandlar
  • 5 dl ekologisa havregryn
  • 2 dl ekologiska rostade kokoschips
  • 25 g ekologiskt smör
  • 3 msk ekologiskt kokosolja
  • 2 dl ekologisk honung
  • 1/2 dl ekologisk rörsocker
  • 1 tsk ekologskt äkta vaniljpulver
  • 1/2 tsk ekologiskt salt
  • 1 dl ekologiska tranbär
  • 1 dl ekologisk finhackad soltorkad mango
  • 1 dl ekologiska mörka russin
  • 1 dl ekologiska pumpakärnor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Skär mandlarna i grova bitar. Rosta dem lätt i en het stekpanna. Häll ner mandlar, havregryn och kokoschips i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kokosolja, honung, rörsocker, vaniljpulver och salt. Rör tills allt löst sig och häll det därefter över havregrynsblandningen. Rör om till en tjock smet. Tillsätt frukten samt pumpa-kärnorna. Rör tills allt blandats och låt vila i 10 minuter
  3. Tryck ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter. Den ska få en nästan gyllene färg på top-pen. Ta ut, låt svalna helt innan du skär upp den i rutor. Förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.