Våfflor med blåbärsgrädde och chokladsås

Foto: Eva-Lisa Svensson
Ingredienser
10 stycken
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 1/2 dl mjölk
- 2 1/2 dl iskallt vatten
- 1 dl smält smör
Blåbärsgrädde
- 3 dl vispad grädde
- 1 dl blåbärssylt
Världens enklaste & godaste chokladsås
- 1 dl kakao
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
Så här gör du
- Blanda mjöl och bakpulver väl.
- Använd en annan bunke och häll i mjölken och 1 dl av vattnet. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa smeten klumpfri. Häll i resten av vattnet och fortsätt vispa till en slät smet.
- Pensla med det smälta smöret mellan laggarna. Lägg på galler för att frasighetens skull.
- Blåbärsgrädde: Rör ned sylten försiktigt i grädden och ställ i frysen cirka 30 minuter eller tills grädden är lite halvfrusen.
- Chokladsås: Koka ihop allt under omrörning. Servera varm eller låt svalna. Såsen håller sig minst ett par veckor i kylen.

Du kanske även gillar