Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Våfflor – grundrecept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 100 g smör
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • smör till pensling av våffeljärnet

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sist smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.