Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatisvåffla – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

Ingredienser

4 våfflor

  • 150 g (2 1/2 dl) vetemjöl

  • 2 dl mjölk

  • 1 dl vatten

  • 1 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 250 g kokt potatis

  • 50 g riven västerbottensost

  • 1 msk smält smör


Kräftröra, 4 portioner
:

  • 360 g kräftstjärtar i saltlag
  • 200 g färskost (yoghurt)

  • 1 msk hackad dill (frusen går bra)

  • 1/2 tsk finriven pepparrot


Så här gör du

  1. Riv potatisen på ett rivjärn.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

  3. Tillsätt vatten och mjölk under vispning. Blanda ned riven potatis och ost. Rör ned smöret.

  4. Grädda på medelvärme 2-3 minuter.

  5. Servera med kräftröra, dekorera med en dillvippa.
  6. 
Kräftröra:
 Häll av spadet från kräftorna. Låt vila i en sil eller krama ur vätskan med rena händer. Hacka kräftorna men spara några som dekoration. Blanda kräftor och färskost i en skål. Tillsätt hackad dill. Skala och riv pepparroten fint. Blanda ned pepparroten i röran. Förvara i kylskåp fram till servering.