Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Upma for breakfast

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Upma for breakfast
the best upma ever

Så detta recept är vad jag älskar att äta. Det går att äta upma till frukost, lunch och middag. Dock är standarden att man äter upma till frukost. Vilket är väldigt synd, anser jag. Det går riktigt fort att tillaga rätten.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st gullök, hackad
  • 1 st grön chili, hackad
  • 12 st cashwenötter, rostade
  • 1 msk chana dal
  • 3 st lagerblad
  • 500 ml rava
  • salt
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 msk kummin frön
  • 600 ml vatten

Så här gör du

  1. Rosta rava på låg värme. Rör ibland så att den inte blir brun. När rava blir torr, lägg den på sidan.
  2. Häll 1 matsked olja i en stekpanna. Tillsätt senapsfrön och kummin, cashewnötterna och lagerblad och Chana dal. Stek det tills cashewnötterna blir ljusbrun.
  3. Blanda i lök och chili och rör om.
  4. Tillsätt vattnet när löken har blivit mjuk. Låt vattnet koka.
  5. Tillsätt 4-5 msk rava och rör om. Fortsätt blanda i 4-5 skedar eller rava i varv.
  6. Sätt på locket, håll temperaturen på låg värme och maten är klar när vattnet har försvunnit.
Du kanske även gillar