Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ungersk gulasch – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 390 st har redan röstat

Bästa receptet på en underbar klassiker – gulasch! Mat som får alla att gå mätta från bordet. Smakerna gifter sig fantastiskt i långkoket.

Läs också: Gulasch gjord på köttfärs – här är receptet

Ingredienser

6 personer
  • 700 g benfritt nötkött som högrev eller bog
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 selleristjälkar
  • 1 färsk spansk peppar
  • 2 tsk brödkummin
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 6 msk tomatpuré
  • 8 dl oxbuljong
  • 5 röda paprikor
  • 6 potatisar
  • olivolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta.
  2. När köttet brynts och löken mjuknat tillsätter du kummin, paprikapulver och tomatpuré och späder sedan med buljongen.
  3. Rensa paprikorna och dela hälften i små tärningar, hälften i lite större bitar. Lägg i tärningarna i grytan och låt allt sjuda under lock i ca en timme.
  4. Skala och skiva potatisen i kuber. Lägg i potatisen och de större paprikabitarna och sjud i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.