Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Underbart goda glutenfria scones

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 2 dl durramjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 4 dl fil
  • 50 g smör
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk psylliumfröskal
  • 2 tsk potatisfiber/pofiber
  • 2 krm salt

Så här gör du

  1. Lägg alla torra ingredienser i en skål.
  2. Tillsätt smör och fil.
  3. Värm ugnen till 230 grader.
  4. Blanda degen med händerna tills du har en jämt smet. Den skall vara kletig.
  5. Dela degen på hälften och lägg dom på smort bakplåtspapper.
  6. Använd rena, torra händer, pudra över mjöl på degen och forma till runda scones.
  7. Grädda i ugn ca. 15-20 minuter eller tills ytan har en gyllene färg.
  8. Ta ut och låt svalna något före servering.
  9. Om det mot förmodan blir något över är det jättegott att rosta dom dagen efter.