Logga in här

Ugnsstekta kycklingvingar med chili- & honungssås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

  • 
900 g kycklingvingar


Marinad:


  • 4 vitlöksklyftor

  • 1 dl chilisås

  • 2 msk flytande honung

  • 1 1/2 tsk salt
  • 
1/2 tsk svartpeppar


Servera med:


  • gemsallad
  • 
snackpaprika i olika färger
  • 
baguette


Så här gör du

  1. Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda dem med chilisås, honung, salt och peppar i en skål. Lägg ­kycklingvingarna i en fryspåse och tillsätt marinaden och gnid runt den på vingarna. Låt de ligga 1 timme i kylen.

  2. Lägg vingarna i en långpanna med bakplåtspapper. Stek dem i mitten­ av ugnen på 225 garder, cirka 30 minuter­. Vänd vingarna­ ett par gånger under stekningen. Kontrollera­ att köttsaften är ­ofärgad. Servera med gemsallad, snackpaprikor­ och spröd baguette.