Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsstekt lax med morots- och ­rödbetssallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Lax serverad med rödbetor, morötter, persilja och honung. Innehåller 434 kcal per portion.

Ingredienser

2 portioner
  • 250 gram lax
  • 2 morötter
  • 400 gram ­rödbetor
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk ­balsamvinäger
  • salt och peppar efter behag
  • 1/2 knippe ­persilja
  • 1/2 msk honung

Så här gör du

  1. Skär rödbetor och morötter grovt. Koka i cirka 10-15 minuter. Låt svalna och lägg i en skål. Ringla över olivolja, balsamvinäger och honung. Krydda och rör i finklippt ­persilja. Blanda runt.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form. Låt stå i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter tills laxen är genomstekt.
  3. Servera laxen till morots- och rödbets­salladen.