Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsstekt kyckling med lufttorkad skinka och potatissallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En lätt och fräsch potatissallad är ett perfekt tillbehör till kyckling eller annat kött. Ge dressingen lite sting med hjälp av senap.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer

  • 1 liten ask mjukost
  • 
3 soltorkade tomater i olja

  • 4 stora skivor lufttorkad skinka

  • salt

  • peppar
  • 
potatissallad:

  • 1 kg färskpotatis
  • 
1 rödlök

  • 1 ask cocktailtomater

  • 1 knippe rädisor

  • 125 g mozzarellaost, riven

  • 1 handfull sockerärtor

  • olja

  • vinäger

  • dijonsenap
  • 
salt

  • peppar

  • valfria kryddor, exempelvis oregano, basilika och timjan


Så här gör du

  1. 
Börja med potatissalladen. Gnugga bort skalet på potatisen och koka den.

  2. Gör en dressing av olja, vinäger, dijonsenap och kryddor. Häll den över potatisen när den är färdigkokt, potatisen ska vara varm när man häller på dressingen. Låt svalna.
  3. 
Blanda sedan ner övriga ingredienser och rör om väl. Stek kycklingen hastigt så att den får yta, låt svalna något. Blanda osten med hackade soltorkade tomater.
  4. Skär en ficka på långsidan av kycklingfilén och fyll med oströran, linda sen en stor skiva lufttorkad skinka runt filén och lägg sedan i en form. Stek i ugn på 200 grader tills kycklingens innertemperatur är 70 grader.