Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsstekt anka i wraps med plommonsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 ankbröst
  • salt & peppar

Apelsin- & chiliglaze

  • 1 1 ⁄2 msk flytande honung
  • 1 ⁄2 apelsiner, saft och finrivet skal
  • 1 ⁄2 tsk chiliflakes

Plommonsås

  • 200 g plommon
  • 2 msk vatten
  • 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 1 ⁄2 msk honung
  • 1 ⁄2 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyftor, finhackad

Valnötslabnee (valnötsröra)

  • 1 dl valnötter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Tillbehör

  • 4 tortillabröd
  • sallad
  • gurka
  • 1 ⁄2 granatäpple

Så här gör du

  1. Koka ihop alla ingredienserna till glazen och låt svalna.
  2. Skär skåror i fettkappan på ankbrösten i ett rutmönster med en vass kniv.
  3. Stek ankbrösten i en torr stekpanna med fettkappan neråt tills de fått en fin, brun färg, vänd sedan och stek den andra sidan, salta och peppra.
  4. Flytta över ankbrösten till ett ugnsfat och sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 15-20 minuter, till en innertemperatur på 58-60 grader.
  5. Ta ut ankbrösten och vira in dem i aluminiumfolie och låt dem vila cirka 10 minuter.
  6. Pensla ankbrösten med glazen och skiva upp dem precis före servering.
  7. Plommonsås: kärna ur och skär plommonen i bitar.
  8. lägg plommonen och de övriga ingredienserna i en kastrull. Koka på svag värme tills plommonen löst upp sig. Mixa med en stavmixer.
  9. Kontrollera balansen mellan sött och surt (detta beror ju lite på plommonen), tillsätt eventuellt mer socker. Låt såsen kallna.
  10. Valnötslabnee: Hacka nötterna grovt och blanda med yoghurten och vitlöken.
  11. Skiva upp ankbrösten. lägg skivorna på en salladsbädd på tortillabröd. Hyvla gurkan tunt och lägg på, ringla över plommonsås. Strö över granatäppelkärnor och valnötslabnee. Rulla ihop bröden till wraps.