Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsrostad spetskål

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 spetskål, ca 800 g
  • 2-3 blad grönkål
  • salt
  • 5-6 msk rapsolja
  • 2 msk muscovadosirap eller mörk sirap
  • nymalen svartpeppar

Till servering

  • rödbetshummus, se separat recept

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela spetskålen i halvor och skär varje halva i 2-4 klyftor, beroende på hur stora kålen är. Dela grönkålen i mindre bitar.
  3. Lägg kålklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över 3-4 msk av oljan. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och rosta kålen tills den börjar bli mjuk, ca 20 minuter
  4. Blanda grönkålen med resten av oljan. Rosta den tillsammans med spetskålen ca 10 minuter eller tills grönsakerna är klara. Ringla över sirapen, salta och peppra.
  5. Servera med rödbetshummus.