Ugnsrostad spetskål

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
8 bufféportioner
- 2 spetskål, ca 800 g
- 2-3 blad grönkål
- salt
- 5-6 msk rapsolja
- 2 msk muscovadosirap eller mörk sirap
- nymalen svartpeppar
Till servering
- rödbetshummus, se separat recept
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela spetskålen i halvor och skär varje halva i 2-4 klyftor, beroende på hur stora kålen är. Dela grönkålen i mindre bitar.
- Lägg kålklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över 3-4 msk av oljan. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och rosta kålen tills den börjar bli mjuk, ca 20 minuter
- Blanda grönkålen med resten av oljan. Rosta den tillsammans med spetskålen ca 10 minuter eller tills grönsakerna är klara. Ringla över sirapen, salta och peppra.
- Servera med rödbetshummus.

Du kanske även gillar
Populära recept