Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsrostad pumpa med rotfrukter och brysselkål

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

1 sats
  • Butternut pumpa
  • Palsternacka
  • Morötter
  • Brysselkål
  • Gul lök
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Torkad timjan
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tvätta butternutpumpan och skala endast bort skalet om du vill. Jag gör inte det eftersom det mjuknar till i ugnen och är gott! Skär de i lika tjocka bitar.
  3. Skala palsternacka och morötter, och skär i jämn-tjocka bitar som pumpan. Skär gullökarna på mitten. Tvätta av brysselkålen och rensa bort svarta blad osv. om det behövs.
  4. Lägg rotfrukterna och brysselkålen i en djup bakplåt och ringla över olivolja och strö över lite salt och peppar. Blanda runt och sätt in i ugnen för ca 45 minuter tills ingredienserna fått färg och blivit mjuka. Stick in en gaffel i pumpan så vet du om de är färdiga.
  5. Innan servering så strör du över torkad timjan och flingsalt.