Ugnsrostad pumpa med rotfrukter och brysselkål

nouw.com/100kitchenstories
Ingredienser
1 sats
- Butternut pumpa
- Palsternacka
- Morötter
- Brysselkål
- Gul lök
- Olivolja
- Salt och peppar
- Torkad timjan
- Flingsalt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Tvätta butternutpumpan och skala endast bort skalet om du vill. Jag gör inte det eftersom det mjuknar till i ugnen och är gott! Skär de i lika tjocka bitar.
- Skala palsternacka och morötter, och skär i jämn-tjocka bitar som pumpan. Skär gullökarna på mitten. Tvätta av brysselkålen och rensa bort svarta blad osv. om det behövs.
- Lägg rotfrukterna och brysselkålen i en djup bakplåt och ringla över olivolja och strö över lite salt och peppar. Blanda runt och sätt in i ugnen för ca 45 minuter tills ingredienserna fått färg och blivit mjuka. Stick in en gaffel i pumpan så vet du om de är färdiga.
- Innan servering så strör du över torkad timjan och flingsalt.

Du kanske även gillar
Populära recept