Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsrostad pumpa med rotfrukter och brysselkål

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Denna maträtt är enkel men fantastiskt god mat som är mycket passande att ha som bjudmat. Den förbereds sedan tidigare, slängs in i ugnen, som får göra jobbet tills gästerna kommer. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till och med vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost!

Mer tips på min blogg nouw.com/100kitchenstories

Ingredienser

1 sats
  • Butternut pumpa
  • Palsternacka
  • Morötter
  • Brysselkål
  • Gul lök
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Torkad timjan
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tvätta butternutpumpan och skala endast bort skalet om du vill. Jag gör inte det eftersom det mjuknar till i ugnen och är gott! Skär de i lika tjocka bitar.
  3. Skala palsternacka och morötter, och skär i jämn-tjocka bitar som pumpan. Skär gullökarna på mitten. Tvätta av brysselkålen och rensa bort svarta blad osv. om det behövs.
  4. Lägg rotfrukterna och brysselkålen i en djup bakplåt och ringla över olivolja och strö över lite salt och peppar. Blanda runt och sätt in i ugnen för ca 45 minuter tills ingredienserna fått färg och blivit mjuka. Stick in en gaffel i pumpan så vet du om de är färdiga.
  5. Innan servering så strör du över torkad timjan och flingsalt.