Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsrostad müsli

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 256 st har redan röstat

Ingredienser

1 liter
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1.5 dl mandlar
  • 2 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl muscovadosocker
  • 1 dl varmt vatten
  • 1 dl russin
  • 1 dl tranbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 130grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop alla dom torra ingredienserna, utom dom torkade bären/frukten. Lös upp honungen i det varma vattnet och blanda det sedan med muslin. sprid ut på plåten och rosta i ugnen ca 60 min. Rör runt några gånger under tiden. Ta ut och låt svalna och sedan blanda ner dom torkade bären/frukterna. Förvara i en tät burk.
  2. Blanda ihop alla dom torra ingredienserna, utom dom torkade bären/frukten.
  3. Lös upp honungen i det varma vattnet och blanda det sedan med muslin. Sprid ut på plåten och rosta i ugnen ca 60 min. Rör runt några gånger under tiden.
  4. Ta ut plåten och låt den svalna. Blanda sedan ner dom torkade bären/frukterna. Förvara i en tät burk.