Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsrostad lax med salsa verde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 laxfiléer, ca 600 g
  • Ca 20 småpotatisar, skurna i halvor
  • 1 msk olivolja
  • 4-5 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 rosmarin
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • Cirka 40 st körsbärstomater

Salsa verde

  • 6 msk extra jungfruolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0 ,5 tsk socker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ansjovisfiléer
  • 2 msk kapris, avrunna och sköljda
  • En handfull bladpersilja
  • En handfull basilika
  • Havssalt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 ° C
  2. I en stor långpanna eller plåt – blanda potatis, vitlöksklyftor som är krosssade, rosmarin, olivolja och salt och peppar. Låt sedan bakas i cirka 40 minuter.
  3. Blanda samtidigt ingredienserna till salsa verde i en matberedare tills den är slät. Ställ åt sidan tills du är redo att servera.
  4. Efter 40 minuter – ta ut plåten och lägg i laxfiléer, kryddade med salt och peppar samt körsbärstomaterna och baka i ytterligare 15 minuter.
  5. Servera lax, potatis och tomater på en tallrik tillsammans med salsa verde.