Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsrostad blomkål – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 grön blomkål, romanesco
  • 1 lila eller vit blomkål
  • 3–4 msk olivolja
  • 50 g färsk parmesanost
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 citron, finrivet skal
  • flingsalt
  • malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Ugnsrostad blomkål: Sätt ugnen på 175 grader. Skär blomkålen i fyra bitar vardera. Spara bladen på blomkålen till garnering.
  2. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över oljan och sätt in mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna.
  3. Ta ut plåten, höj temperaturen till 250 grader, strö parmesan över blomkålen och sätt in i ugnen igen i ett par minuter.
  4. Lägg upp blomkålen på ett stort fat. Strö över hasselnötter och finrivet citronskal. Om du vill ha mer syra kan du pressa lite citronsaft över.
  5. Garnera med blomkålsbladen. Strö över flingsalt och malen svartpeppar.