Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnspotatis med ruccolapesto

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800-1000 g mindre potatisar, exempelvis delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Ruccolapesto

  • 2 dl grovhackad ruccola
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 1/2 dl grovriven pecorino
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och flingsalt.
  2. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 25 minuter. Rör om någon gång under tiden.
  3. Mixa ingredienserna till peston.
  4. Blanda potatis och pesto. Smaka av med salt.