Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnspannkaka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 792 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 pkt bacon

Till servering

  • lingonsylt

Så här gör du

  1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
  3. Häll smeten över baconet i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  4. Servera med lingonsylt. Gott till är också rivna morötter och keso.
6 kommentarer om "Ugnspannkaka – recept"
  • Lars-Göran
    Lars-Göran

    Bacon!!! Det blir ingen fläskpannkaka, det går bara att göra med rimmat fläsk.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lars-Göran

      Hej, den här ugnspannkakan kan man göra lite efter eget tycke och smak. Med eller utan bacon eller sidfläsk. Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Lee Krasner
    Lee Krasner

    Om man inte äter kött kan man ju också göra den med sojabacon – mycket godare än utan! 😉 Jag byter alltid ut och det smakar topp och man får i sig nyttiga proteiner!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lee Krasner

      Vilket bra tips, det tackar vi för! ? Allt gott önskar vi på Mitt kök

  • Johanna Winman
    Johanna Winman

    Den här blev inte bra hos oss, blev bränd på utsidan och ofärdig invändigt. Mitt tidigare recept är mycket bättre.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Johanna Winman

      Hej,
      Vad tråkigt att pannkakan inte blev bra. Vet ej vad det kan bero på, kanske placering i ugnen eller val av ugnsform? Skönt ändå att du har ett tidigare recept du gillar.
      Trevlig helg önskar vi på Mitt kök-redaktionen