Ugnspannkaka – recept

Foto: Mitt kök
Ugnspannkaka, även kallad fläskpannkaka och tjockpannkaka, är ett klassiskt recept som uppskattas av både stora och små.
Denna härliga fläskpannkaka med bacon, eller sidfläsk, är lättlagad och passar perfekt till vardagsmiddagen. Och äter du inte kött, ja då går det ju fint att göra den även utan bacon.
Ingredienser
4 portioner
- 3 ägg
- 8 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 4 dl vetemjöl
- 1 pkt bacon
Till servering
- lingonsylt
Så här gör du
- Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
- Häll smeten över baconet i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
- Servera med lingonsylt. Gott till är också rivna morötter och keso.
4 kommentarer om "Ugnspannkaka – recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Lars-Göran
Bacon!!! Det blir ingen fläskpannkaka, det går bara att göra med rimmat fläsk.
Mitt Kök
Hej, den här ugnspannkakan kan man göra lite efter eget tycke och smak. Med eller utan bacon eller sidfläsk. Mvh Mitt kök-redaktionen
Lee Krasner
Om man inte äter kött kan man ju också göra den med sojabacon – mycket godare än utan! 😉 Jag byter alltid ut och det smakar topp och man får i sig nyttiga proteiner!
Mitt Kök
Vilket bra tips, det tackar vi för! 😊 Allt gott önskar vi på Mitt kök