Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnspannkaka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 586 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 pkt bacon

Till servering

  • lingonsylt

Så här gör du

  1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
  3. Häll smeten över baconet i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  4. Servera med lingonsylt. Gott till är också rivna morötter och keso.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

4 kommentarer om "Ugnspannkaka – recept"
  • Lars-Göran
    Lars-Göran

    Bacon!!! Det blir ingen fläskpannkaka, det går bara att göra med rimmat fläsk.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lars-Göran

      Hej, den här ugnspannkakan kan man göra lite efter eget tycke och smak. Med eller utan bacon eller sidfläsk. Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Lee Krasner
    Lee Krasner

    Om man inte äter kött kan man ju också göra den med sojabacon – mycket godare än utan! 😉 Jag byter alltid ut och det smakar topp och man får i sig nyttiga proteiner!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lee Krasner

      Vilket bra tips, det tackar vi för! ? Allt gott önskar vi på Mitt kök