Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnspannkaka med nektariner

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 nektariner eller persikor
  • 1/2 dl pumpakärnor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa sist i äggen, ett i taget.
  2. Skär nektarinerna i klyftor.
  3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över nektariner och pumpakärnor.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills ­smeten har stannat och pannkakan har fin färg, cirka 25 minuter.