Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnspannkaka med grönkål & skinka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 1 ⁄2 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 –1 1⁄2 liter repade grönkålsblad
  • 200 g rökt skinka i bit
  • 100 g katrinplommon
  • 50 g smör
  • 3 dl grovriven cheddarost

Så här gör du

  1. Smet: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Skär skinkan i fina tärningar. Skiva katrinplommonen.
  4. Fräs grönkål och skinka i smöret i ugnen i en bakpappersklädd långpanna.
  5. Ta ut och rör om. Lägg på katrinplommonen och häll i pannkakssmeten. Strö på osten.
  6. Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, cirka 25 minuter.