Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnspannkaka med bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

Ugnspannkaka, även kallad tjockpannkaka, är ett klassiskt recept som uppskattas av både stora och små. Denna härliga fläskpannkaka med bacon, eller sidfläsk, är lättlagad och passar perfekt till vardagsmiddagen. Och äter du inte kött,  ja då går det ju fint att göra den även utan bacon.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pkt bacon
  • 3 st ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl

Till servering

  • lingonsylt

Så här gör du

  1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
  3. Häll smeten över baconet i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  4. Servera med lingonsylt!