Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsomelett med spenat, skinka och röd lök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ugnsmeletter är som pyttipanna. Perfekt mat där man tager vad man haver i kylskåp och skafferi. Här en mejerifri variant med spenat, skinka och lök. Servera med ex. vitkålssallad och ajvarmajonnäs.

Ingredienser

1 portion
  • 8 st Ägg
  • 500 g Spenat, tinad
  • 300 g Skinka, tärnad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 st Vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st Röd lök, skivad
  • Örtsalt
  • Svartpeppar

Så här gör du

  1. Vispa samman ägg, tinad spenat, den tärnade skinkan, löken, sambal oelek, örtsalt och svartpeppar. Häll smeten i en smord ugnsform och tillaga i ugnen 225°C, ca 25 min tills omeletten blivit lagom fast.