Logga in här

Ugnskorv med vintergrönsaker och mandeldressing

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4-6 råkorvar, till exempel salsiccia med fänkål
  • olivolja
  • ca 600 g röd– eller vitkål
  • 2 rödlökar
  • 2 stora morötter
  • 8 kokta potatisar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk finriven parmesanost
  • 2 tsk stötta fänkålsfrön
  • flingsalt

Mandeldressing

  • 1 dl mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk citronskal (från väl tvättad citron)
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 1/2 dl finriven parmesanost
  • 1 1/4 dl olivolja
  • salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Picka korven med en provsticka. Bryn den hastigt i olivolja, bara så den får färg. Lägg över korven på en smord plåt, eller använd bakplåtspapper.
  2. Skär kål och lök i klyftor. Skala skär morötterna i grova stavar. Lägg grönsakerna på plåten.
  3. Tryck försiktigt på de kokta potatisarna, så att de spricker. Fördela vitlök, persilja och parmesanost på potatisen.
  4. Strö fänkålsfrö över grönsakerna. Krydda grönsaker och potatis med salt. Ringla cirka 3 msk olivolja över både grönsaker och potatis.
  5. Rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, cirka 25 minuter. Vänd runt någon gång under tiden.
  6. Dressing: Rosta mandeln i en torr panna. Grovhacka mandel och vitlök. Blanda ingredienserna och smaka av med salt.