Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsgrillad nötrulle med rotfruktsbakelse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

En enkel festmåltid som impar på gästerna!
Både nötrullen och rotfruktsbakelsen tillagas samtidigt i ugnen under samma tid.

Ingredienser

5 portion
  • 1 kg Nötrulle
  • 5 Valfri rotfrukt, tex palsternacka el kålrot
  • 2 knippe Ca 2 klyftor vitlök
  • 100 g smält smör
  • 50 g valfria örter / kryddor
  • 100 g Valfri ost, gärna västerbotten el raclette

Så här gör du

  1. Tag fram köttet i god, ska vara rumstempererat. Klappa in rullen med pressad vitlök och torkad timjan och bryn rullen runt om i en stekpanna med smör. Sätt in köttet i ugnen på 170 grader. Använd en termometer och ugnsgriljera köttet tills det når upp i 70 grader. Tar ca en timme.... Tag ut köttet när det nått rätt innetemperatur. Skär det sedan i supertunna skivor och servera med en rotfruktsbakelse. Rotfruktsbakelsen gör du genom att skiva valfri rotfrukt (tex palsternacka el kålrot) tunt. Smält smöret och vänd rotfrukten däri och krydda med salt och peppar. Varva sedan rotfrukt och smulad ost i en smord ugnsfast form . Grädda rotfruktsbakelsen mitt i ugnen ca 60 minuter. (dvs samtidigt som nötrullen)