Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsgratinerade blåmusslor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 450-700 g skalade kokta musslor eller 2,25 liter om du har köpt musslor med skal
  • 2-3 dl vitt vin
  • 100 g smör
  • 4 stora vitlöksklyftor, krossade
  • saft av en stor citron
  • Salt och peppar
  • 1 msk persilja, finhackad
  • citronklyftor till garnering
  • ströbröd

Så här gör du

  1. Tvätta och skrubba musslorna, krossa två vitlöksklyftor och stek dem i en gryta tillsammans med lite olja. Tillsätt musslorna och koka upp dem i vitt vin med lock så de öppnar upp sig, ca 4-8 minuter.
  2. I en kastrull, värm smör tills smält, tillsätt riven vitlök, sedan citronsaft och skal, salt och peppar och hackad persilja. Placera musslorna i en ugnsfast form, ta bort toppenskalet så musslan är fri och ligger kvar i bottenskalet. Toppa med ströbröd. Blanda smöret väl, häll försiktigt över musslorna och gratinera i ugnen i ca 4 minuter på 175 grader.