Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsgratinerad falukorv med potatismos – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 400g krossade tomater
  • 2msk honung
  • 1 kvist rosmarin
  • 1msk rökt paprikapulver
  • salt
  • olivolja att steka i
  • 600g falukorv i skivor
  • 5dl riven ost
  • 800g skalad mjölig potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5cm bit purjolök fint skivad
  • 3-4dl mjölk
  • 100g smör
  • salt
  • elvisp

Så här gör du

  1. Koka potatisen tillsammans med strimlad purjolök och fint skivad vitlök. Koka potatisen mjuk och häll sedan av vattnet, försök att behålla lökarna i kastrullen och klicka ner smöret och vispa det fluffigt samtidigt som du slår på mjölken successivt medan potatisen är varm.
  2. Skär ner paprikan och löken i mindre bitar och skiva vitlöken. Tillsätt tärnad aubergine och zucchini, samt rökt paprikapulver. Stek allt i olivolja tills det mjuknar tillsammans med hackad rosmarin.
  3. Slå på krossade tomater, honung och smaka av med salt. Låt sedan koka ihop i 5- 10 minuter. Skiva falukorven i centimeterstora bitar och lägg ut i ugnsfastform.
  4. Slå på grönsaksröran över korven, toppa med lagrad ost och baka i ugnen på 220 grader tills osten har smält, cirka 5 - 10 minuter. Vispa moset fluffigt och servera på direkten.