Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsgratinerad falukorv med potatismos – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 400g krossade tomater
  • 2msk honung
  • 1 kvist rosmarin
  • 1msk rökt paprikapulver
  • salt
  • olivolja att steka i
  • 600g falukorv i skivor
  • 5dl riven ost
  • 800g skalad mjölig potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5cm bit purjolök fint skivad
  • 3-4dl mjölk
  • 100g smör
  • salt
  • elvisp

Så här gör du

  1. Koka potatisen tillsammans med strimlad purjolök och fint skivad vitlök. Koka potatisen mjuk och häll sedan av vattnet, försök att behålla lökarna i kastrullen och klicka ner smöret och vispa det fluffigt samtidigt som du slår på mjölken successivt medan potatisen är varm.
  2. Skär ner paprikan och löken i mindre bitar och skiva vitlöken. Tillsätt tärnad aubergine och zucchini, samt rökt paprikapulver. Stek allt i olivolja tills det mjuknar tillsammans med hackad rosmarin.
  3. Slå på krossade tomater, honung och smaka av med salt. Låt sedan koka ihop i 5- 10 minuter. Skiva falukorven i centimeterstora bitar och lägg ut i ugnsfastform.
  4. Slå på grönsaksröran över korven, toppa med lagrad ost och baka i ugnen på 220 grader tills osten har smält, cirka 5 - 10 minuter. Vispa moset fluffigt och servera på direkten.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.