Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakat päron med chokladsås och granatäpple

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 päron
  • 100 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk honung

Servera med

  • 1 granatäpple
  • vaniljglass

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala päronen och dela dem i halvor. Gröp ur kärnhuset så att det bildas en liten grop. Lägg päronhalvorna i en ugnsfast form.
  3. Strö råsocker över ytan och ställ in päronen i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills de blivit mjuka och sockret smält.
  4. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden och honungen och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  5. Dela och gröp ur granatäpplet.
  6. Lägg päronen på assietter och fyll gropen i päronet med chokladsås. Toppa med granatäppelkärnor.
  7. Servera gärna med vaniljglass.