Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakat ägg med kryddig grönsaksröra


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 1 tsk olivolja
  • 
1/4 stor, gul lök, hackad

  • 1/2 msk tomatpuré

  • 1/2 tsk mald spiskummin

  • 1 liten pressad vitlöksklyfta

  • 1/4 tsk rökt paprikakrydda

  • kajennpeppar

  • 1 inlagd, rostad, röd paprika, hackad

  • 1/2 burk krossade tomater

  • 2 stora ägg

  • 1 liten näve hackad koriander och persilja


Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, vitlök, paprikakrydda och kajenn. Rör runt ordentligt.

  2. Lägg i paprikan och tomaterna och låt sjuda lite. Smaka av med salt och peppar. Lägg över tomatsåsen i en portionsform.

  3. Använda baksidan av en sked och gör två fördjupningar i tomatsåsen och knäck ett ägg i varje.

  4. Ställ in i ugnen och grädda tills äggvitan är fast men äggulorna fortfarande mjuka, cirka 5 minuter. Strö över koriander och persilja och servera.