Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade rotfruktsstavar med chilimajo

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Beroendeframkallande gott, som tillbehör eller snacks. Tänk på att chilipeppar varierar i styrka och smak. Testa dig fram med lite peppar i taget.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 stora morötter, cirka 500 g
  • 2 stora palsternackor
  • 2 bakpotatisar
  • 3 –5 msk olivolja
  • strösalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl färskriven parmesan

Chilimajo

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk limesaft
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1-3 krm chilipeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala eller tvätta rotfrukterna och potatisen väl och skär dem i stavar.
  3. Blanda stavarna med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om 1-2 gånger under tiden. Salta och peppra.
  4. Blanda majonnäsen med limesaft, vitlök och chilipeppar.
  5. Servera med färskriven parmesan och chilimajo.
Du kanske även gillar