Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade päron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st päron
  • 3 dl god lönnsirap
  • 2 dl vatten
  • 2,5 st citroner, saft från
  • 4 msk smör
  • 1,5 msk mortlad kardemumma
  • 2 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg lönnsirap, vatten, smör och citronsaft i en kastrull och koka upp på medelvärme. Skala under tiden päronen och skär dem på mitten.
  2. Lägg päronen med snittytan neråt i en liten ugnsfast form med hög kant. (Päronen ska precis få rum i formen.) Slå sirapsskyn över päronen och ställ in mitt i ugnen.
  3. Baka päronen i cirka 20 minuter. Ös päronen då och då med sirapsskyn och vänd päronen efter halva tiden så att snitt-ytan hamnar uppåt. Päronen ska vara mjuka när de är klara.
  4. Vispa grädden och kardemumman lätt. Fördela de ljumna päronen och sirapsskyn i fyra djupa tallrikar och servera med kardemummagrädden.