Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade jordärtskockor på krispig salladsbädd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 2 jordärtskockor
  • 50 g bladspenat
  • 30 g böngroddar
  • 1 dl kikärtor
  • 1 vårlök
  • en bit chili
  • 20 g bladpersilja
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • svartpeppar, nymald
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skölj och borsta skockorna. Skär dem med vass kniv i tunna skivor. Bred ut skivorna på plåten. Droppa varsamt med olivolja på skivorna och krydda med flingsalt och svart­ peppar.
  4. Baka skivorna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka och några har fått ordentligt med färg i kanterna.
  5. Lägg sedan försiktigt upp skivorna på en bädd av blad­ spenat och böngroddar.
  6. Toppa med väl avrunna kikärtor, skivad vårlök, hackad chili och persilja.
  7. Droppa olivolja och citronsaft över salladen.
  8. Krydda med nymald svartpeppar och flingsalt.