Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade jordärtskockor på krispig salladsbädd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Ugnsbakade jordärtskockor på krispig salladsbädd
Foto: Martin Cederblad

Ingredienser

1 portion
  • 2 jordärtskockor
  • 50 g bladspenat
  • 30 g böngroddar
  • 1 dl kikärtor
  • 1 vårlök
  • en bit chili
  • 20 g bladpersilja
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • svartpeppar, nymald
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skölj och borsta skockorna. Skär dem med vass kniv i tunna skivor. Bred ut skivorna på plåten. Droppa varsamt med olivolja på skivorna och krydda med flingsalt och svart­ peppar.
  4. Baka skivorna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka och några har fått ordentligt med färg i kanterna.
  5. Lägg sedan försiktigt upp skivorna på en bädd av blad­ spenat och böngroddar.
  6. Toppa med väl avrunna kikärtor, skivad vårlök, hackad chili och persilja.
  7. Droppa olivolja och citronsaft över salladen.
  8. Krydda med nymald svartpeppar och flingsalt.
Du kanske även gillar