Ugnsbakade grönsaker med fetaost – allt-i-ett-rätt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 2 morötter eller palsternackor
- 8-12 potatisar, vältvättade
- 1 förp, ca 350 g snackspaprikor i olika färger
- 2 lökar, röda eller gula
- 5-6 salviablad
- 6-8 vitlöksklyftor
- 4-5 msk olivolja
- flingsalt
Topping
- 20 kalamata oliver
- peperoni
- 150 g fetaost
- Grön sallad
- Pitabröd
- japansk soja eller woksås
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär morötter eller palsternacka i små skivor. Skär potatisen i små bitar. Dela och kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Dela, skala och skiva löken.
- Blanda grönsakerna med salvian, vitlöken och oljan på en plåt. Salta. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, rör om då och då.
- Toppa med oliverna och peperoni och rosta ytterligare ca 5 minuter.
- Servera med smulad fetaost, grön sallad, pitabröd och soja.

Du kanske även gillar
Populära recept