Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade fikon med pecorino

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 8 färska fikon
  • timjankvistar
  • 2 msk balsamvinäger, gärna lagrad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • cirka ½ dl grovriven pecorino

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner ett par timjankvistar. Ställ fikonen i en smord ugnssäker form.
  2. Stek fikonen mjuka i mitten av ugnen, i cirka 10 minuter.
  3. Blanda ihop balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
  4. Droppa dressingen över fikonen och strö över pecorino.