Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade fikon med pecorino

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Till de söta fikonen och balsamvinägern ger den salta och smakrika pecorinoosten en fin smakbrytning. Fikonen är en god antipastorätt, men är också läckra på en sallad eller som tillbehör till grillad kalv och kyckling.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 färska fikon
  • timjankvistar
  • 2 msk balsamvinäger, gärna lagrad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • cirka ½ dl grovriven pecorino

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett kryss i varje fikon och stick ner ett par timjankvistar. Ställ fikonen i en smord ugnssäker form.
  2. Stek fikonen mjuka i mitten av ugnen, i cirka 10 minuter.
  3. Blanda ihop balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
  4. Droppa dressingen över fikonen och strö över pecorino.