Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade bananer med choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Här möts varmt och kallt i en ljuvlig blandning. Skär en skåra i bananerna, fyll med Nutella och mjölkchoklad och gratinera i ugnen. Servera med chokladglass och chokladsås.

Ingredienser

4 portioner

Chokladgratinerade bananer

  • 4 bananer
  • 4 msk Nutella
  • 100 g mjölkchoklad, grovt hackad

Chokladglass

  • ½ vaniljstång
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk flytande glykos eller honung
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad, hackad

Chokladsås

  • 1 dl lönnsirap
  • 2 msk kakao

Så här gör du

  1. Chokladgratinerade bananer: Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skär en skåra i bananerna på längden. Lägg bananerna på en plåt med bakplåtspapper. Fyll bananerna med Nutella och hackad choklad.
  3. Grädda bananerna mitt i ugnen i 7–8 minuter.
  4. Chokladglass: Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp vaniljstången, fröna, mjölk, grädde och glykos.
  5. Vispa upp äggulorna med sockret. Häll i den varma gräddmjölken och vispa kraftigt under tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 85 grader, eller tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.
  6. Ta av från värmen och vispa i chokladen. Sila av och kyl ner ordentligt i ett iskallt vattenbad. Kör sedan i glassmaskin tills glassen är fast och krämig.
  7. Flytta över i en bunke och sätt in i frysen i minst 1 timme.
  8. Chokladsås: Koka ihop lönnsirap och kakao, rör under tiden.
  9. Servering: Servera de chokladgratinerade bananerna med chokladglass och chokladsås.