Ugnsbakade ägg med tomatsås

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 150 g stek- eller gul lök
- 250 g cocktailtomater, gärna i olika färger
- 3-4 msk olivolja + 1 msk till formen
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk paprikapulver
- 1 burk tomatkross
- 1 dl chilisås av ketchuptyp
- 4 ägg
Till garnering och servering
- salt, nymalen svartpeppar
- 2 msk hackad persilja
- baguette
Så här gör du
- Skala och strimla eller hacka löken. Dela tomaterna.
- Fräs löken i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen. Strö över paprikapulvret. Blanda i de krossade tomaterna och chilisåsen och sjud såsen på ej för stark värme, tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av.
- Sätt ugnen på 175 grader. Häll såsen i en oljad ugnssäker form. Gör 4 hål i såsen och knäck äggen i hålen.
- Baka i mitten av ugnen tills äggen är klara, ca 10 minuter. Salta, peppra och garnera med persiljan. Servera med baguette.

Du kanske även gillar
Populära recept