Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakade ägg med tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 75 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g stek- eller gul lök
  • 250 g cocktailtomater, gärna i olika färger
  • 3-4 msk olivolja + 1 msk till formen
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk tomatkross
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 4 ägg

Till garnering och servering

  • salt, nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • baguette

Så här gör du

  1. Skala och strimla eller hacka löken. Dela tomaterna.
  2. Fräs löken i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen. Strö över paprikapulvret. Blanda i de krossade tomaterna och chilisåsen och sjud såsen på ej för stark värme, tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Häll såsen i en oljad ugnssäker form. Gör 4 hål i såsen och knäck äggen i hålen.
  4. Baka i mitten av ugnen tills äggen är klara, ca 10 minuter. Salta, peppra och garnera med persiljan. Servera med baguette.