Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad torskrygg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 77 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 400 g torskrygg utan skinn
  • 1 msk havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2-3 msk olivolja
  • 500 g potatis

Till servering

  • 2 dl vitvinssås

Så här gör du

  1. Koka potatisen.
  2. Dela torskryggen i två portionsbitar och gnid in dem i lite havssalt. Låt stå i kylen en halvtimme.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Lägg torsken i en ugnsform och salta. Mal över svartpeppar och ringla över olivoljan. Stick en ugnstermometer i fisken.
  5. Baka i ugnen i cirka 20 minuter till innertemperaturen är 48 grader.
  6. Servera torsken med kokt potatis och vitvinsås.