Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad torsk med äggcrème

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Riktigt god sås på ägg som är helt fantastisk till ugnsbakad torsk.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 fänkål
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salladskrydda
  • 1 ⁄2 dl solrosfrön
  • 600 g fryst torskryggsfilé
  • salt och vitpeppar

Äggcréme

  • 4 ägg
  • 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 1 msk hackad dill
  • 4 dillkvistar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tina fisken. Gör först i ordning fänkålen genom att skiva den tunt och lägg på en ugnsplåt. Häll på olivolja och strö över kryddor och solrosfrön. Fös fänkålen åt sidan och lägg på torskryggsfiléerna i mitten. Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 20 minuter.
  3. Koka under tiden ägg i 6 minuter. Skala äggen och lägg i en matberedare tillsammans med majonnäs och dill. Mixa till en jämn äggcrème och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera fisken på tallrikar med fänkål, en bit torsk toppad med äggcrème. Dekorera med en dillkvist.