Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad svamp med tomatsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 1 stor portabellosvamp
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, mald
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g paprika
  • 1 tsk kapris
  • ½ dl kokta belugalinser
  • 1 tsk fint riven parmesan
  • 1 dl passerade tomater

Tillbehör

  • färsk oregano
  • 50 g mangoldsallad
  • 40 g sugarsnaps
  • 1 tsk citronsaft
  • flingsalt
  • svartpeppar, mald

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj in svampen med lite av olivoljan så håller den sig finare i ugnen. Krydda den runtom med salt och peppar. Baka svampen i 10 minuter.
  3. Finhacka lök, vitlök och paprika och fräs i resten av olivoljan.
  4. Rör ner kapris, linser och parmesan. Drag stekpannan av värmen och smaka av med salt och peppar. Var försiktig med salt då kaprisen är salt.
  5. Fyll svampen med röran och baka den i 10 minuter tills eller tills den är mjuk och vätskar sig.
  6. Hetta under tiden upp de passerade tomaterna och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över svampen och låt alltsammans steka ett par minuter till i ugnen så alla smaker hinner koka ihop.
  7. Servering: Lägg färsk oregano på svampen och servera med mangoldsallad och sugarsnaps. Fukta gärna salladen med lite citronsaft. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar.