Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad sötpotatis fylld med broccoli och hummus

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 5 små sötpotatisar, bakade
  • 250-300 g broccoli
  • 250-300 g blomkål
  • 3 msk olivolja

Fyllning

  • 200 g kokta kikärter, avrunna
  • 1 msk olivolja till
  • 2 dl riven parmesan

Hummus

  • 200 g kokta kikärter, avrunna
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk Tahini, sesampasta
  • 1/2 tsk spiskummin, malen
  • 1/2 tsk koriander, malen
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kikärter, olivolja och parmesan till fyllningen.
  3. Dela sötpotatisen med en vass kniv, men inte helt igenom.
  4. Ansa broccoli och blomkål och skär i skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivoljan och salta. Lägg på potatisen lite här och där, men spara en potatis till hummus, se nedan. Fyll potatisarna med kikärtblandningen. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter. Gör hummus under tiden.
  5. Mixa kikärter, den sparade sötpotatisen utan skal, vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander och olja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera potatisen på plåten med strimlad persilja och servera med hummus.