Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad ratatouille med långbakat sidfläsk och tabbouleh

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Ratatouille

  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 röd paprika
  • 600 g kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk socker
  • salt, svartpeppar

Långbakat sidfläsk

  • 800 g magert sidfläsk eller fläskstek med svål
  • 5 dl äppeljuice
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk riven färsk ingefära

Så här gör du

  1. Ratatouille: Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj och skär zucchini i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär tomaterna i stora bitar. Lägg över grönsakerna i en långpanna.
  2. Tillsätt timjan, rosmarin och lagerblad. Ugnsbaka i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Rör om försiktigt då och då. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Långbakat sidfläsk: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta fläsksvålen med en vass kniv i ränder tvärs över köttfibrerna. Lägg fläsket med svålen nedåt i en ugnssäker form. Salta och krydda köttet med peppar och ingefära. Koka upp äppeljuicen. Häll den vid sidan om fläsket och ställ in i mitten av ugnen, cirka 30 minuter.
  4. Ta ut formen. Vänd fläsket. Salta och krydda med peppar och ingefära. Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Ställ in formen i ugnen, cirka 2 timmar, tills innertemperaturen i köttet är 85 grader. Skär upp i skivor och servera med ratatouille och tabbouleh.