Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad penne med köttbullar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g fullkornspenne
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk tomatketchup
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 100 g riven cheddarost

Sås

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 ⁄2 dl rött vin
  • 2 krossade tomater,
  • à 400 g
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk strösocker
  • havssalt och svartpeppar

Till servering

  • grönsallad

Så här gör du

  1. Tillaga pastan enligt anvis- ningarna på paketet, låt den rinna av och ställ åt sidan.
  2. Blanda fläskfärsen med lök, worchestershiresås, oregano, vitlök, dijonsenap, ketchup, salt och peppar i en stor bunke.
  3. Forma färsen till 28–30 köttbullar och lägg dem på en bakpappers- klädd ugnsplåt. Baka i ugnen på grillfunktion i cirka 10–12 minuter tills köttbullarna fått färg. Vänd då och då under tiden.
  4. Hetta upp oljan till såsen i en kastrull och stek löken försiktigt. Tillsätt vitlök och stek lite till. Slå på vin, tomater, oregano, socker, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 15 minuter till såsen har tjocknat.
  5. Blanda kokt pasta, köttbullar och tomatsås i en ugnsfast form. Toppa med riven ost.
  6. Baka på 200 grader i cirka 30 minuter. Servera med en grönsallad.