Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad pasta med mozzarella – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 103 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 peperoncino (torkad chilifrukt)
  • olivolja
  • 3 skalade tomater à 400 g
  • 1 dl vatten
  • 1 dl basilika
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 400 g pennepasta
  • 2-3 dl färskriven parmesanost
  • 2 mozzarellaostar

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och smulad chili några minuter i olivolja. Tillsätt tomaterna och vattnet och sjud under lock, cirka 20 minuter.
  2. Mixa till en sås med mixerstav. Riv ner basilikabladen och smaka av med salt, peppar och vinäger.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet.
  4. Blanda pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl parmesanost.
  5. Lägg lite av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på mer tomatsås, parmesanost och skivad mozzarella. Upprepa på detta sätt tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager parmesanost.
  6. Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen har fin färg, cirka 20 minuter.