Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad laxsida

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 100 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

  • 1,2 kg laxsida, benfri och jämntjock
  • 2 msk olivolja

  • 1 citron, saft och skal av
  • 2 msk stötta fänkålsfrön
  • 1 1/2 tsk salt

  • 2 krm nymald peppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnsfast form.

  2. Blanda olivolja, citronsaft och citronskal, fänkålsfrön, salt och peppar.­ Gnid in fisken med ­blandningen.

  3. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.