Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad laxfilé på Italiensk solgul bulgurbädd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Laxfilé

  • 4 st laxfiléer
  • 2-3 nypa flingsalt
  • 2 msk Fryst persilja
  • 1 krm Vitpeppar

Bulgursallad

  • 6 dl Bulgur
  • 1/2 st rödlök
  • 1 burk Svarta oliver
  • 1 pkt fetaost
  • 1 påse rucola
  • 1 msk Gurkmeja
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • st röd paprika
  • 1 kruka färsk timjan

Aioli

  • 4 dl créme fraice
  • 1-2 st vitlöksklyfa
  • Salt efter smak

Så här gör du

  1. Laxfilé: Lägg tinad eller färsk lax i ugnsform. Strö flingsalt, vitpeppar och persilja över filéerna. Ugn 200° ca 15 min. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning tillsammans med buljongtärning och gurkmeja. Låt kokt bulgur svalna något och blanda sedan ner fetaostkuber, skivade oliver, rödlöksskivor, tärnad paprika och rucolasallad. Aioli: Pressa vitlöksklyfta i créme fraiche, smaka av med salt. Låt stå kallt ca 10 min. Lägg upp fint på tallrik och servera såsen bredvid. Toppa med färsk timjan. Smaklig spis!